dimarts, 17 de febrer del 2009

Fittipaldi!

Avui, a Manacor, estava jo creuant un carrer quan ha passat un cotxe esportiu, renouer, a bastant velocitat i un jove li ha cridat "Fitipaaardi!!!", sí, amb "r".

No he pogut controlar les rialles. Jojojojo. M'ha cridat l'atenció, i m'ha recordat a l'inoblidable campió de fórmula 1.



És un cognom diferent, curiós, que al pertànyer a un exitòs corredor de cotxes, s'ha usat molt com apel·latiu per a diferents situacions: si un es deixa unes enormes patilles, poden dir-li Fittipaldi, sí, però el més normal és que t'adjudiquin el nom del flamant campió si ets un temerari del volant o, en un determinat moment, realitzes una maniobra brusquera amb l'automòbil.


Emerson Fittipaldi (Sao Paulo, 1946) és un ex pilot d'automòbils brasiler, campió mundial de Fórmula 1.

Conegut amb l'àlies de Emmo, Fittipaldi va començar a competir a Europa en 1969 en la fórmula Ford, però al següent any ja va començar a pilotar en Fórmula 1 amb Lotus.

En la seva primera temporada completa, en 1971, va acabar sisè del campionat i a l'any següent va guanyar cinc carreres i el campionat del món amb 16 punts d'avantatge damunt el britànic Jackie Stewart.

Des de llavors i durant vint-i-tres anys va mantenir el lloc d'haver estat el pilot més jove a assolir el campionat, fins que el lloc va ser ocupat en 2005 per en Fernando Alonso.

Més tard va abandonar Lotus para fitxar per l'equip McLaren per a aconseguir el seu segon campionat en 1974. Durant la temporada de F1 de 1974, Emerson Fittipaldi i el seu germà Wilson van formar un equip de F1 enterament brasiler.

Va deixar la Fórmula 1 en 1980 per a, participar en la categoria kart i va guanyar la tradicional prova de les 500 milles de Indianápolis.

També ha donat nom a un conegut grup musical espanyol, Fito & Fitipaldis.

Gran, Emerson.

7 comentaris:

alas ha dit...

que ignorant q sóc...no tenia n'idea d'on venia lo de fitipaldi, i mira q m'agrada la paraula!!! i el grup també!!

:)

bimbonocilla ha dit...

A la universitat quan hi havia una que corria massa... semblava que anés de rallies!
Li dèiem La Carlitos!

_MeiA_ ha dit...

doncs no ho sabia pas, jo com Alas... m'encanta el grup, és més, he anat a concerts d'ells i tot...

curiós

òscar ha dit...

jajajaja ... a mon germà també li deiem!

Bua ha dit...

Veig que és un tema generacional. Jo soc més vell que voltros i per això sé qui va ser en Fittipaldi. Voltros coneixereu en Hamilton, jejeje.

txiquita ha dit...

a mi em sona, jo era petita i sentía per la tele aquest nom, era molt conegut! lo que no recordava era el seu aspecte!!!! deu meu Que pelos!!!!!!

EQMEVD ha dit...

A mí el que més m'agrada és aquell tros d'aquella cançó que diu que tens els ulls del color de la Coca-Cola...